ons huidig thema

Voorbeeld

Voorbije thema: Rupsje Nooit Genoeg!

Huidige thema: Pasen: de kip en het ei!

Volgende thema: Tegenstellingen











zaterdag 18 januari 2020

Ziek zijn - de dokter

De voorbije twee weken leerden wij heel wat bij rond 'ziek zijn'. 
We deden een waarneming van de dokterstas en keken welke spulletjes daar allemaal in zitten. 
Onze hoeken in de klas werden ook verrijkt binnen het thema.
Zo maakten we een doktershoekje waar de kindjes elkaar konden onderzoeken met een stethoscoop, een spatel, een lichtje, enzovoort. Ze konden ook een verband bij elkaar aanbrengen of elkaar siroop geven of een pleistertje hangen op hun 'pijntjes'. 
Fien de weegtrien had allerlei potten met pilletjes mee om te wegen, lieve het telbeestje had buisjes mee waarin we pilletjes konden stoppen en gekleurd water met opdrachtkaarten.
Hierbij was het de bedoeling dat de kleuters evenveel spuitjes gekleurd water in een pot deden volgens de opdrachtkaarten. 
We in de klas kregen we ook bezoek van 2 verpleegsters. Zij kwamen ons wat extra uitleg geven over wat zij allemaal doen om de mensen te verzorgen en welke spullen en attributen zij hiervoor gebruiken. 
Als knutselactiviteit maakten we een vaasje met gipsverband.
Er kwamen ook prentenboeken aan bod rond ziek zijn zoals bv. Kaatje bij de dokter, Jules in het ziekenhuis,  Musti is ziek, Bobbi is ziek. 
Zijn jullie benieuwd naar enkele sfeerbeelden uit onze klas? 
Klik dan snel op onderstaande foto. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De kip en het ei - de Paashaas komt

 De afgelopen weken hadden we dolle pret in de klas met stagejuf Jade!  Ze bracht een leuk boek mee over 'Het vreemde ei'  Dit verha...